2012. augusztus archívum

Időnként bele szoktam olvasgatni a kurucinfoba, egyszer jót nevetve azon, hogy mekkora energiákat fektetnek bele emberek, hogy a hozzászólásaikból csak úgy fröcsögjön a gyűlölet (akármelyik félre elmondható pro és kontra), máskor elgondolkodva a mai szemellenzős politikán és azon, hogy tényleg mekkora birka nép a magyar, nem tudom, meddig fog még tűrni. Tapasztalataim szerint egyet értenék a fajgyűlölőkkel, akik különféle kínzási eszközökkel illetnék a cigányokat (ilyenkor szolidan csak annyit szoktam mondani, hogy én már születésnél elkötném őket), sokszor azonban elővesz a humánus énem és arra gondolok, hogy ez azért mégis durva lenne. Aztán legtöbbször rácáfolnak a sajnálatomra, bebizonyítva, hogy nem érdemlik meg azt.

Mellékesen jegyzem meg, hogy természetesen ezeken az oldalakon jócskán vannak, akik fizetett bérencként uszítják a két tábort egymás ellen, még az is lehet, hogy mindkét oldalon jelen vannak más-más álnéven.

Persze, nem lehet általánosítani!!! Van egy gyerekkori barátnőm, aki cigány származású, mégis dolgos, szorgos, becsületes munkával keresi meg a pénzét, nem megélhetési bűnöző. Szintén cigány származású egy ózdi barátom, akit szintén nem bántanék meg az általánosítással. Igazából ezeket a sorokat is kételyek közt írom, mert tudom, hogy rajtuk kívül még vannak jó páran, akik nem szolgáltak rá, hogy utálják őket a többiek miatt.

Sokat lehetne ezen vitatkozni, de ennek a bejegyzésnek nem ez volt a célja. Megihletője egy levél, melyet a feladója nyíltan felvállalt, nem úgy, mint például az, aki a kurucinfon általam tegnap olvasott cikkhez csak jobbikbűnözés néven mert hozzászólni. Meg is szólták érte keményen…

Én nem szeretnék sem uszítani, sem csitítani senkit.Felnőtt ember lévén mindenki el tudja dönteni, melyik oldalt pártolja.

A levél írója nagyon bölcsen és nagyon okosan fogalmazott, azonnal elnyerte a szimpátiámat vele. Úgy döntöttem, terjeszteni fogom, mert szerintem mindenkinek így kellene ebbe a témába belegondolnia. Nem csak a saját véleményünket fújni, meg sem hallgatva a másikat, hanem átnézni a másik oldalra is.

Igen, Bari Judit, jöhet a lesajnáló hangnemben megírt, engem becsmérlő hozzászólásod, miszerint többre is vihettem volna 😀 Csak arra kérlek, előtte olvasd el a levelet és gondolkodj el az igazságtartalmán. Köszönöm.

Íme a levél (elején egy barátom hozzászólásával kiegészítve):

“Ez nem gyűlölködés. Egy őszinte levél egy svábtól.

Svábnak, zsidónak, cigánynak lenni nem szégyen. Csúnyán viselkedni a szégyen. Nagyon tetszik a lenti levél megfogalmazása.
Kár, hogy a parlamentben, vagy a médiában ilyen nem hangzik el.
Az az érzésem, hogy a bűnpártolás hangjai erősebbek.”
 
Nyílt levél.
 
Egy magyarországi kisebbségi ( sváb ) levele zsidó és cigány polgártársaihoz
 
*Őseim a ti őseitekhez hasonlóan évszázadokkal ezelőtt ezt az országot választották hazájuknak. Mivel minket senki nem kényszerített arra, hogy itt éljünk, ezért jogosan várta és várja el a befogadó ország, hogy elfogadjuk: első a magyarok érdeke. Mi svábok nem érezzük magunkat elnyomottnak, hiszen beszélhetünk, tanulhatunk németül, ápolhatjuk hagyományainkat. Ahogy ti is.*
 
Természetesen nem felejtettük el azt a sötét, kommunista korszakot, amikor a svábokat tömegesen deportálták, málenkij robotra hurcolták őket, házaikat elvették, sokukat névmagyarosításra kényszerítették. Akkor persze liberálisok, fajvédők, Népszavá-s idióták nem tiltakoztak. Gusztosokban és Mohácsikban nem keltett félelmet a Munkásőrség: a kommunisták felfegyverzett, bakancsos, egyenruhás párthadserege.
 
Nagyszüleimtől is mindent elvettek. Anyu így lett Brauer helyett Bányai, és ráadásként a középiskolából is kirúgták. Mégsem lettek megélhetési bűnözők. Kemény munkával elölről kezdték az életüket, ahogy még nagyon sok sváb.
Híresek is a svábok a spórolásukról. Persze országokat még ma sem tudunk felvásárolni. 
Vallom, hogy minden fajnak, rassznak, etnikumnak és nemzetiségnek vannak jellemző tulajdonságai. Nem vagyunk egyformák. Ez a különbözőség az egyik fontos része a kriminológiában alkalmazott profilalkotásnak.
 
Milliárdos ingatlan-panama, tőzsdespekuláció — zsidóbűnözés
 
Színesfémlopás, emberölés különös kegyetlenséggel 200 Ft-ért, csoportosan elkövetett garázdaság kapákkal és kaszákkal felfegyverkezve — cigánybűnözés.
 
Ha majd a svábok között is elszaporodik egyfajta bűnelkövetési módszer, én nem fogok tiltakozni a svábbűnözés szóösszetétel használata miatt. Sőt, elsőként fogok elhatárolódni a bűnöző életmódot folytató sváboktól.
 
Fiamat tisztességes, becsületes életre nevelem. Kitűnő tanuló és nem szokott “gyerekcsínyt” elkövetni.
 
Zsidók és cigányok! Szörnyű lehet itt élnetek, hiszen mindenkit gyűlöltök, és nem értitek, miért gyűlöl meg benneteket mindenki. Vajon én, mint sváb származású, miért nem érzékelem a kirekesztést? Mert mi elfogadtuk a szabályokat.
 
Megszerettük ezt az országot, Magyarországot a hazánknak tekintjük. Ti csak egy gazdatestnek, amelyen parazitaként élősködtök.
 
Ha nem érzitek itt jól magatokat, gondoljatok ex-miniszterelnökötök szavaira: “El lehet innen menni! “.
 
*Ritzel Rita
/Bonyhád/*( nevemet nyíltan vállalva! )
címkefelhő