… legalábbis azt a tényt illetően, hogy a kultúra iránti vágy még nincs a béka feneke alá temetve a magyar emberekben.

Hogy szerencsére nem mindenkit zanzásítottak a kereskedelmi csatornák valóvilág-józsibarát-mexikóisorozat függő zombivá. (Az elsőről sajnos tudom, hogy épp aktuális, mert minden csapból ez a sz@r folyik, az utóbbi kettőről hál’istennek nem tudok semmit, lévén oly ritkán nézek tévét…)

Március elején színházban voltunk – juj, de jó volt! 🙂 – és megnyugvással vettem tudomásul, hogy mindkét alkalommal telt ház volt. Igaz, pici színházról van szó: az Új Színház (1061 Budapest Paulay Ede utca 35.) mindösszesen 366 fő befogadására képes, mégis szívet melengető látvány volt, hogy az összes ülést kultúrára éhes, elvarázsolódni vágyó ember foglalta el.

Az első előadás, amit megnéztünk, a Keleti PU. egy fantasztikus vígjáték, amit sajnos – legalábbis egyelőre- levettek a műsorról. A színészek szabad szájúságán kissé meglepődtünk, az első “a k… életbe” hallatán összenéztünk Szabival, a 15. után az összes többit már szinte meg sem hallottuk 😀 A darab valóban a “való világról” szól, tényleg rá lehet ismerni a Keleti pályaudvaron megforduló emberek olykor groteszk , de nagyon is valós élethelyzeteire, a sokszínűségre, a társadalom különböző rétegeire és aktuális problémáikra. (Bővebben: http://ujszinhaz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=63:keleti-pu&catid=27:nagyszinpad&Itemid=28 )

A másik Shakespeare remekbe szabott darabjának a Vízkereszt, vagy amit akartok című vígjátékának a feldolgozása volt, Ahogy tetszik címmel (http://ujszinhaz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=148:ahogy-tetszik&catid=27:nagyszinpad&Itemid=28)

 

Az összes színész nagyot alakított, de ami engem legjobban megfogott, az Pokorny Lia játéka volt. Az egész termet áthatotta a lénye, akkora kisugárzása van, hogy a monológja alatt szinte nem is láttam  mást, csak őt. Kevés ilyen átható személyiségű embert láttam életemben.

Szerintem visszatérő nézői leszünk e színháznak, ahol remek előadásokat játszanak nagyszerű színészek. Hálás köszönet érte Böbének, akinek a közreműködésével kedvezményes jegyekhez jutottunk.

8 hozzászólás ehhez “Megnyugodtam….”

 • Vörös Démon írta:

  Jó lenne még a nyári szünet előtt…. Nézzünk ki valamit, ami érdekelne mindannyiunkat.

 • dorc írta:

  :)))))) Éljen Böbe néni aki bácsi:)) Mikor megyünk?:)

 • Vörös Démon írta:

  A Keleti pályaudvart is levették sajnos a műsorról, de reménykedjünk, hogy visszahozzák még.

 • Marcsi írta:

  néhány évvel ezelőtt ment az Új Színházban a Chioggiai csetepaté című darab. Szerintem elég annyit mondanom, hogy 3x láttam… Kár, hogy már levették műsorról, mert nagyon tudnám ajánlani, fergeteges maga a darab is, a színészek pedig lubickoltak benne

 • Vörös Démon írta:

  😀 Nem bácsi, egyszerűen csak Böbe.

 • lancelotbeka írta:

  Böbe bácsi? 🙂 Na,ez fasza…nem baj,ha szerez jegyet,akkor felőlem lehet néni-bácsi! 🙂

 • Vörös Démon írta:

  Örülnék, ha párszor együtt mennénk, bár remélem, Böbe nem haragszik meg a nénizésért, merthogy bácsi 😀

 • lancelotbeka írta:

  Hála istennek nem sok dolog van a fenekem alá temetve… :)Pokorny Lia szerintem is jó színésznő,bár élőben még nem láttam-de majd bepótolom,ha szerzel nekünk is ócsó jegyet Böbe nénitől. 🙂

Hózzászólás írása

címkefelhő