Ma a vecsési üzleti parknál 3 autó sorakozott a BALRA kanyarodó sávban. Az első autó sofőrje bénázott kicsit, nehezen szánta rá magát az elindulásra. Mi voltunk a 3. autó, mellettünk a JOBBRA kanyarodó sávba beállt egy arany színű Peugeot kabrió (sajnos a rendszámát nem néztem, de nem hiszem, hogy sok ilyen autó rohangálna Vecsésen). Majd az első adandó lehetőségnél kikanyarodott BALRA… ezzel teljesen összezavarva a szerencsétlenkedő sofőrt…

Hová a lópikulába siethet így valaki, hogy ilyen pofátlan, bunkó, paraszt módon közlekedjen??? A Budain a lakópark felé ment, ott még kórház vagy orvos sincs, ahová rohannia kellett volna…

 

A  másik kb. két hete történt… a Dózsa György úton közlekedvén a gyerekorvos rendelője előtt megelőzött egy fekete kombi BMW KOC-akármi rendszámmal, majd beletaposott a fékbe és bekanyarodott jobbra az Arany János utcán. Aki ismeri Vecsést, az tudja, hogy ez kb. 200-300 méter. 50km/h-nál ez másodpercek alatt lezajlott.

Megértem én, hogy kurva gyorsan tud menni a BMW, DE 1. lakott területen belül 50 km/h a megengedett sebesség, ráadásul ez még csak nem is külterület, hogy elvétve lehessen gyalogost találni, sok gyerek közlekedik arra és mindkét irányban messze van a zebra; 2. ha abba az utcába akart bekanyarodni, mi a k. anyjának előzött meg, és miért nem “döcögött” mögöttem 10 másodpercet 50km/h-val? Olyan nehéz lett volna kivárni?

Komolyan mondom, bevezetném, hogy a KRESZ vizsga mellé IQ tesztet is ki kelljen töltenie annak, aki jogsit akar kapni…

2 hozzászólás ehhez “Milyen gyakori jelenség a parasztság…?”

  • Vörös Démon írta:

    Abszolút nincs közlekedési kultúra… de hát mitől is lenne? Alapból nem kulturáltak az emberek. A szülők nem tanítják meg a gyerekeket udvariasan viselkedni, illedelmesen beszélni. Abban nőnek fel, hogy akkor jut valahová, ha mindenkit letapos, mindenen gátlástalanul átgázol.
    Luca egyik osztálytársa jut eszembe erről, akinek a szüleit nem igen ismerem, de annyit már hallottam az apukáról, hogy leüvöltötte egy kisfiú fejét az osztályban, mert szóváltásba keveredett a drága kislányával. 11 éves gyereknek majd’ letépte a fejét… micsoda bunkóság ez is? A kislányról meg csak annyit, hogy olyan “illedelmesen” viselkedik, hogy mikor vitt be chipset a suliba, nem körbekínálta a többi gyereket, hanem leszórta eléjük a földre így szólva: – Tessék, egyetek! Mindezt olyan gőggel adta elő (több gyerek elmondása szerint), hogy ha ezt én láttam volna, valószínűleg én nyomtam volna az arcát a földre szórt chipsbe, és addig nem engedtem volna el, míg egy morzsát is látok.
    Szegény tanító néni nem tehetett ilyet, de azóta senki nem vihet be semmi rágcsálni valót az osztályba.

  • lancelotbeka írta:

    IQ-teszt?Sok marha az általános iskolás tananyagból megbukna….Egyébként meg igazad van,egyre több idióta van az utakon,ráadásul agresszívebbek is lettek a népek a volán mögött.

Hózzászólás írása

címkefelhő