… hogy egy nap legalább 50 órából álljon??????? Akkor lenne elég időm mindenre…

Vegyük például a mai napot:

Reggel 5:50-kor ébresztő, reggeli készülődés, öltözés, gyerek ébresztés, stb.

Legkésőbb 6:30-kor el kell induljak, hogy beérjek időben, pedig igazán nem dolgozom messze.

Általában délután 5-ig dolgozom. Mire hazaérek, fél hat. Ma leültem Lucával, segítettem előkészíteni az előadását környezet órára. Fél 7-kor kimentem Szabi elé a buszhoz, hazafelé bementünk a boltba. Kb. fél óra  múlva értünk haza, akkor kitakarítottuk a hörcsög terráriumát, elmosogattam,megcsináltam a vacsorát, mire azzal végeztünk, 8 óra lett. Akkor megint mosogatás (még jó, hogy a szombaton lenyiszált ujjam már regenerálódott annyira, hogy tudjak mosogatni), kis mértékű összepakolás (nagyobb már nem fér bele az időbe), és jött a szokásos műsor: Luca, be van pakolva a táskád? Miért nincs kivéve az, ami nem kell holnap? Minek cipeled? Hová tetted a tolltartód? Tedd el a telefonod, nehogy itthon hagyd. Majd gyorsan fürdés (Lucának), közben általános rohangálás: Anya, hozd be a törölközőmet, légy szíves! Jaj, hol a tusfürdőm? Nézd itt ezt a foltot, beütöttem a padba. 🙁 Behozod a pizsamámat? (Hozzá kell tennem, minden mondat között lementem a földszintre, mert lent volt dolgom, Persze a hívószóra újra fel. Jó, tudom: “Egy kicsi mozgás mindenkinek kell…”, de ennyire??? ) Na, fürdés vége, akkor olvassak? Nem, inkább még egy picit tévézek. Oké, akkor addig lehet mást csinálni. Gondoltam, kiteregetek, időben elmegyek hajat mosni, hogy ne járjak úgy,  mint a legutóbbinál, hogy későn mostam hajat, már nem volt kedvem éjfélkor szárítgatni, úgyhogy picit szárítottam, majd lefeküdtem és másnap délelőtt a kollégák döbbentem fogdosták a hajam, hogy még mindig vizes. Murphy természetesen beintett: Lucának eszébe jutott, hogy nem tudja, hová tette a zsebpénzét, amit korábban adtam neki. No, akkor beindult a “hajtóvadászat egy ötszázasért” projekt, egyelőre sikertelenül, majd később valószínűleg megtaláljuk valamelyik tankönyvébe bezárva. Jó, Lucát végre ágyba zavartam, iszkiri kiszedni a mosógépből a ruhákat, meg kell hogy száradjon holnapra az úszás cucca. Ez az ágyban merengve neki is eszébe jutott, jött is az újabb kurjantás: Anyaaaaa! Az úszás cuccom!!! Mondom neki: most teregettem ki, reggelre megszárad. Válasz: Na, és ha elfelejtem eltenni? Pfffffff… Jó akkor teszek be most másikat és akkor legfeljebb holnap nem a kedvenc fürdőruhádban úszol. Mire ő: Jó, de ha eszembe jut reggel és megszáradt, akkor kicserélem…. grrrrrrrrrrrr…… Oké, másik törölköző, fürdőruci elő, lerohanok, beteszem a táskába, folytatom a Rozi (mosógép) kiürítését, közben eszembe jut, hogy a zokniszárító fenn maradt. Vissza az emeletre, zoknikat összehajtom, elteszem, szárító a kézbe, futás lefelé. Végre kezemben a termés, vissza az emeletre, teregetni. Akkor jött az újabb kiabálás: Anyaaaa!!! Jó éjt puszi!!!! Ruhákat elhelyeztem a fürdőszobában szép kis kupacban, mentem  jó éjt puszi adni. Majd lerogytam a székembe és kiírtam magamból a mai vesszőfutásomat, mielőtt szétfeszített volna.

Most ettől megkönnyebbültem, de a ruhák még mindig ott várnak: a szárazak azért, hogy leszedjem őket és összehajtva bebújhassanak a társaikhoz a szekrénybe, a vizesek azért, hogy jól kinyújtózhassanak a szárítón.

Utóirat:    22:13   van és még hajat sem mostam…. nem lehetne, hogy egy nap legalább 50 órából álljon??????? Akkor lenne elég időm mindenre…

4 hozzászólás ehhez “nem lehetne….??????”

 • Vörös Démon írta:

  ez eszembe sem jutott, sokkal jobb ötlet valóban, de mivel nem vagyok telhetetlen, beérném az eredeti verzióval :)))

 • dorc írta:

  nem lehetne az hogy mindig azt csináljuk amihez kedvünk lenne? Akkor talán elég az a 24 is:) De a többórás hétvége igen csak jó ötlet!

 • Vörös Démon írta:

  Na, jó, ez igaz… mindig kevés lenne, mert örök maximalista vagyok… 🙂
  A végtelenített szombat este nem rossz ötlet. 😀

 • lancelotbeka írta:

  ááááá,ha 50 óra lenne egy nap,akkor pontosan 53 órára lenne szükséged…Nem lehetne inkább olyan,hogy hetente egyszer-mondjuk szombat este-pár órára megállna az idő?

Hózzászólás írása

címkefelhő